ne tür kumar lisansı alınabilir bilgisayar satabilir mi 10

Rampage Markası Kalitesiz mi? Sayfa 4

Maddenin ikinci fıkrası aynen yürürlükteki kanundan alınmıştır . “Davacının  , dava dilekçesinde bildirdiği dosyalar getirilip incelenmeden ve davalının hangi suç nedeniyle tutuklu olduğu araştırılmadan eksik inceleme ile hüküm kurulması u7sul ve yasaya aykırıdır.[48]Davalının bir iftirayla karşı karşıya bulunması da olanaklıdır. O halde açılmış bulunan ceza soruşturmasının sonucu beklenmelidir [49] . II hükmüne göre ise; boşanmaya sebep olan olaylar yüzünde kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf kusurlu olan diğer taraftan [39] manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir. Herhangi bir nedenle asil komisyon üyelerinden bulunmayan olduğu takdirde yerine vekalet edenler komisyona katılır. Satın alma komisyonlarında kararlar salt çoğunlukla verilir. Satın Alma Komisyonu üyeleri fiyat mukayesesi ve piyasa araştırması yapmaya yetkilidir. Yaptıkları piyasa araştırmalarını Satın Alma Komisyonuna sunarlar. Satın Alma Komisyonu uygun bulduğu araştırma sonuçlarını, evrak ve belgeleri ihale dosyasında muhafaza eder. Komisyon başkan ve üyeleri, oy ve kararlarından sorumludurlar. Madde 4- Müdürün başkanlığında talep eden birim yetkilisi, muhasebe şefi ve satın alma sorumlusundan oluşan bir alım komisyonu kurulur.

Delegelerin tespit edilmesinden sonra aldığı oy oranına göre yedekleri seçilir. Seçilen Delegelerle, yedekleri Sandık Seçim Kurulunca bir genelge ile yirmi gün içersinde Sandık Üyelerine ve ilgililere duyurulur. Bu dava sonucunda kusura dayalı bir dava türü olmadığından davacıya veya davalıya maddi-manevi tazminat verilmez. Şayet akıl hastası eşin malvarlığı var ise davacı lehine nafakaya hükmedilebilir, ancak herhangi bir malvarlığı yok ise nafakaya hükmedilmez. Akıl hastalığı olduğu iddia edilen eş talep etmesi halinde ve şartları uygunsa nafaka alabilir. Akıl hastalığı sebebiyle boşanmaya karar verilirse davacıya velayet verilebilir, davalıya velayet verilmez\. Bu platformda keyifli vakitler geçir, büyük ödüllerin sahibi ol. bettilt güncel giriş\. [41] 743 sayılı Türk Kanunu Medenisinin 131 inci maddesine göre de terzil edici cürüm sebebiyle boşanma davası her zaman açılabilirdi. Madde 18- Denetim Kurulu son 36 ay kesintisiz Sandık üyeliği olanlardan oluşur. ( PTT Genel Müdürü ve PTT Genel Müdür Yardımcıları bu süreye dahil değildir.) Denetim Kurulu en az ikisi delege olmak üzere dört üyeden oluşur. PTT Genel Müdürü ve PTT Genel Müdür Yardımcılarında üyelik süresi şartı aranmaz. Asil üyeler kendi aralarında bir başkan ve başkan vekilini seçer. Madde 13- Yönetim Kurulu son 36 ay kesintisiz Sandık üyeliği olanlardan oluşur.

Ayrılış tarihinden itibaren beş yıl içerisinde alınmayan alacaklar Sandığa gelir kaydedilir. Pazar yerlerinde gerçekleşen haksız rekabet ve marka konuları ile ilgili daha önce Yiğit Tuna ile bir yayın gerçekleştirmiştik. Bu yazıda genel hatları ile bilgi vermeye çalıştık ancak her olay özgün olduğundan mutlaka hukuki destek almanızı tavsiye ederiz. Haksız rekabet teşkil eden haller Türk Ticaret Kanunu 55.madde hükmünde örnekleme yoluyla sayılmaktadır. Yani diğer bir ifadeyle haksız rekabet oluşturan filler kanunda sayılanlarla sınırlı değildir, her somut olaya göre değerlendirilebilir. Zina, daha önceleri Türk Ceza Kanununda cezalandırma gerektiren bir fiil iken daha 1997 yılında Anayasa Mahkemesinin kararı sonrası suç olmaktan çıkarılmıştır. Bu nedenle günümüzde zina suç değil, sadece bir boşanma sebebidir.

  • Taksitlerin en az 1/3’ü  maaşından kesilen üye tekrar kredi talebinde bulunabilir.
  • Bu durumda Genel Kurul, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini yeniden seçer.
  • Maddesindeki altı iş günü süresinin başlangıcı keyfiyetin Yönetim Kurulu’na yazılı olarak bildirildiği tarihtir.

Karara iştirak etmeyen üye uymama sebeplerini gerekçeleriyle birlikte yazar ve imzalar. Madde 37- Disiplin Kurulu; Yönetim Kurulunca tespit edilecek üyenin başkanlığında, Müdür, Müdür Yardımcısı, İnsan Kaynakları Servisi Şefi ve hakkında soruşturma açılan personelin çalıştığı birimin Şefinden oluşur. Disiplin Kurulunda görüşülen personele dair soruşturmayı yapan kişi, Disiplin Kuruluna katılamaz. Madde 33- Disiplin cezasını gerektiren aynı nitelikteki fiil ve hareketlerin bir yıl içinde iki kez tekerrürü halinde, ayrı nitelikteki fiil ve hareketlerin bir yıl içinde üçüncü kez tekerrürü halinde ise bir derece daha ağır olan ceza verilir. Madde 32- Kusurlu bir hareketin Bu Yönetmelikte sayılan, disiplin cezası verilmesini gerektiren hallerden hiçbirine uymaması bu fiil ve hareketin cezasız kalmasını gerektirmez. Bu takdirde kusurlu hareket, sayılmış olan suçlardan hangisine en yakın veya benzeri olarak görülürse o suça takdir edilen ceza verilir. Madde 21- Sandık personeli görevlerini dikkat ve özenle yerine getirmek, ilgili mevzuatı, usulleri ve iş ilişkilerini öğrenmek, verilen yazılı ve sözlü emirlere uymak ve işin en iyi şekilde yerine getirilmesi için gerekli bilgi ve beceriyi elde etmekle sorumludur. Personel öğrenim, ilgi ve becerilerine uygun olarak amirlerince kendisine yasa ve yönetmeliklere uygun olarak verilen Sandıkla ilgili bütün işleri itirazsız yapmakla yükümlüdür. Madde 15- Bu Usül ve Esaslar kapsamında bulunan personel ile işe alınacakların ücretleri ve ücret zamları her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz’ dan geçerli olmak üzere Yönetim Kurulunca tespit edilir. Madde 2- Bu Esaslar, PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetmeliğinin 45 inci maddesi gereğince hazırlanmıştır. Sandık tarafından aşağıda yazılı defterlerin tutulması zorunludur.

C. Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu veya Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’ den maluliyet durumunu bildiren yazının aslı veya suretinin Sandığa verilmesi veya gönderilmesi gerekir. Kazaya bağlı kısmi maluliyetlerde ise kaza raporu ve tutanakların aslı veya tasdikli suretleri de istenir. Madde 6- Ölüm yardımının hak sahibine ödenebilmesi için ölümün resmi belgelerle ispatı gerekir. Madde 2- Bu Esaslar; PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetmeliğinin 45 inci maddesi gereğince hazırlanmıştır. Madde 9- Üyenin kullandığı krediye; kredi ödemesinin yapıldığı tarihten itibaren faiz tahakkuk ettirilir. Herhangi bir sebeple kredi talebi kabul edilmeyen üyelere senedin Sandığa intikal ettiği tarihten itibaren otuz gün içinde kredi talebinin kabul edilmeme sebebi yazılı olarak bildirilir. Madde 1- Bu esaslar; PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetmeliğinin 45 inci maddesine istinaden Sandık Üyelerine borç para verme esaslarını belirlemek için düzenlenmiştir.

Sandığa borçlu kalan üyeler; borçlarını ödeme garantisi verdikleri takdirde kendilerinden, ödemedikleri takdirde ise faizi ile birlikte kefillerine borç kaydı yapılmak suretiyle tahsil edilir. Ancak Sandığın tasfiyesine ve kapatılmasına ilişkin karar, delegelerin ¾ ‘ünün Genel Kurulda hazır bulunması ve iştirak edenlerin 4/5 inin teklife olumlu oy vermesi gerekir. Yaptırım olarak değil ama markanın esas sahibinin kendisi olduğu hususunda bir iptal veya hükümsüzlük davası açma hakkı bulunmaktadır. Esas hak sahibinin kendisi olduğunu, mevcut marka sahibinin markayı kullanmadığını veya kendisinin daha önce kullandığını iddia ederek dava açabilir. Dava sonucuna göre markanın kime ait olduğuna karar verilecektir. Burada önemli olan markaların halk nezdinde karıştırılmaya müsait olmamasıdır.

Sandığa borçlu kalanlar ödeme garantisi verdikleri takdirde kendilerinden, ödemedikleri takdirde ise faizi ile birlikte kefillerine borç kaydı yapılmak suretiyle tahsil edilir. Markası ve patenti size ait bir ürünü sizin verdiğinizden nasıl daha ucuza alıyorlar bunu anlamak gerekir. Eğer bu ürünü siz üretmiyorsanız markanız taklit ediliyor demektir. Şayet siz üretip piyasaya satıyorsanız hakkın tükenmesi kavramı devreye giriyor. Bizler de çok dava olmasından ve geç yargılamadan şikayetçiyiz ancak başka bir yolu yok ne yazık ki. Ben özellikle marka konularında arabuluculuk yoluna başvurulması gerektiğini düşünüyorum çünkü her iki taraf da ticaret yapıyor  ve paranın olduğu yerde ortak menfaatlerde buluşulması mümkün. Bu işi siz bir tarafından çekerseniz diğeri öbür tarafından çekerse uzun bir yargılama aşaması ile karşılaşırsınız ki bu her iki taraf da bundan zarar eder. 5) Listedeki bazı satıcıların daha düşük fiyattan satış yapabiliyor olması mutlak surette haksız rekabet şartları oluştuğu anlamına gelmez. Bunun için ürünlerin kalite ve maliyet konularında karşılaştırılmaları gerekir. Bu yüzden sizden her tazminat isteyene itibar etmemelisiniz. Ancak her yeni sistemin sancılı başlaması gibi bu sistem de çeşitli sıkıntılar doğurmuştur.

Ancak ürün üzerindeki markayı değiştirmeden birleştirebilirsiniz. Somonlar bir başka firma tarafından üretilir ve araç üretiminde kullanılabilir. Coğrafi işareti de hemen açıklayalım, bir koruma modelidir. Bu nedenle coğrafi işaret, markalar gibi kişiye özel tekel hakkı vermez. İlgili bölgede bulunan ya da ilgili bölgedeki usulle üretim yapan herkes söz konusu işareti kullanabilir. Örneğin Çorum Leblebisi veya Antep Fıstığı gibi Sorudan anladığım kadarıyla coğrafi işaret bulunan ürünü bir başka firmadan tedarik ediyorsunuz. Buna göre daha önce değindiğimiz hakkın tükenmesi kavramı burada da devreye girecektir. Ürünün içeriğini değiştirmedikçe markanız altında satışa sunmanızda bir sakınca yoktur. Ancak markanızın içerisinde tescilli coğrafi işareti kullanamazsınız örneğin Artek Çorum Leblebisi gibi. Reklam ise diğer doğrudan işlevlerin yanında satışa yardımcı bir araçtır. Ayrıca hükmün temelindeki düşünce, müşterinin makbul sayılamayacak güç psikolojik duruma sokularak satın alma zorunluğu altında bırakılmasıdır. Bu düşünce özellikle “saldırgan” ibaresinde ifadesini bulur.

Madde 14 – Maluliyet yardımının yapılmasına hak kazanıldığından itibaren beş yıl içerisinde Sandığa yazılı olarak başvurulmadığı takdirde maluliyet yardımı ödenmez. Madde 1 – Posta ve Telgraf Teşkilatı Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetmeliğinin 38, 39, 40 ve 41 inci maddeleri gereğince Sandığın üyelerine veya ölümlerinde mirasçılarına yapılacak Ölüm, Maluliyet, Doğal Afet ve Emeklilik Yardımları ile ilgili her türlü işlemler hakkında bu esaslar uygulanır. Madde 15- PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Genel Yönetmeliğinin 45 inci maddesi gereğince hazırlanan bu Esaslar, PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulunca kabul tarihi itibariyle yürürlüğe girer. Kredi talep eden üyenin açığa alınması durumunda kredi ödemesi yapılmaz. Madde 16 – PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Genel Yönetmeliğinin 45 inci maddesi gereğince hazırlanan bu Esaslar, PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulunca kabul tarihi itibariyle yürürlüğe girer. Madde 12 – İştirakçinin vefatı halinde mirasçılarının ölüm tarihinden itibaren beş yıl içerisinde müracaat etmeleri kaydıyla müracaat tarihindeki kâr paylı birikimi kendilerine ödenir. Ancak, bu esasların yürürlük tarihinden itibaren herhangi bir sebeple (Devlet Memurluğundan çıkarılma ve iş akdi ve sözleşme feshi halleri hariç) ayrılmış olanların ve yeniden müracaat ederek bu sistemden yararlanmak isteyenlerin Sandığa başvurmaları gerekir. Madde 13- PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Genel Yönetmeliğinin 45 inci maddesi gereğince hazırlanan bu Esaslar, PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulunca kabul tarihi itibariyle yürürlüğe girer. Madde 10- PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Genel Yönetmeliğinin 45 inci maddesi gereğince hazırlanan bu Esaslar, PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulunca kabul tarihi itibariyle yürürlüğe girer.

Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az 6 ay sürmüş ve kendisine yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise terk edilen eş boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır. Madde 5 – Üyenin başkaları tarafından kasten veya taksirle öldürülmesi sonucu yasal mirasçılar ölüm yardımından faydalanır. Ayrıca görev başında şehit edilen üyelerin kredi borçları Sandık tarafından karşılanır. Ancak; Üyenin, eşini veya çocuğunu kasten öldürmesi halinde üye bu sebeple ölüm yardımı alamaz. Aynı şekilde eş veya çocuğun üyeyi kasten öldürmesi halinde suçu işlemiş olan eş veya çocuk ölüm yardımından faydalanamaz. Öne geçirmenin övme veya üstünlük belirtici şekilde olması gerekmez; gerçek dışı veya yanıltıcı olması yeterlidir. Gerçek dışı veya yanıltıcı beyanlar; beyanı yapan kişinin kendi firması, işletmeyi tanıtıcı işaretleri, iş ürünleri, çalışmaları, fiyatları vs. hakkında olabileceği gibi, üçüncü kişinin bizzat kendisine, firmasına, ürünlerine ve saireye ilişkin bulunabilir. Gerçek dışı veya yanıltıcı beyanlar, en geniş anlamda alıcıların alım kararlarını etkilemeye yöneliktir. Gerçek dışı ve yanıltıcı beyanlar kanun tarafından eşit güçte değerlendirilmiştir. Her iki etkileyici olgu incelenirken, hedef kitlenin ve somut olayın özellikleri dikkate alınmalıdır.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *